Danfoss øger indtjeningen

Danfoss ser lysere på fremtiden i både Europa og USA, og øger indtjeningen i 1. kvartal.

Bedre udsigter for Europa og USA og et stærkt salg i Kina er med til at hive resultatet op for Danfoss i 1. kvartal. Omsætningen var i årets første tre måneder 8.303 mio. kr mod 8.063 mio. kr. i første kvartal i 2013.

Koncernens resultat før andre driftsindtægter og -omkostninger blev på 996 mio. kr og ligger dermed også på et højere niveau sammenlignet med 679 mio. kr. i 1. kvartal i 2013.

"Årets start er en fortsættelse af det stærke momentum, som vi byggede op i anden halvdel af 2013. Samtidig ser vi tydeligt værdien af vores medarbejderes målrettede indsats med de mange produktivitetsforbedringer, og hvordan indsatsen og resultaterne styrker Danfoss. Det bekræfter os i, at vores strategi virker," lyder det fra koncernchef Niels B. Christiansen i en pressemeddelelse.

Danfoss-ansatte nedlægger arbejdet

Fremgang på nær for varme

Danfoss fremhæver blandt andet en stærk efterspørgsel på Danfoss’ energieffektive løsninger. Især er det gået godt med salget hos Danfoss’ køledivision, der leverer energibesparende komponenter til en lang række køle- og air-conditioning systemer. Også i elektronik og hydraulik-forretningen oplever Danfoss stigende omsætning og indtjening.

Et sted oplever Danfoss dog faldende salg - på koncernens varmeforretning. Samtid er nogle markeder ramt af udsving i valutakurserne, men målt i lokale valutaer voksede alle Danfoss’ store markeder i årets første kvartal. Blandt andet går Kina frem med 10 procent målt i lokal valuta.

"Vi hæfter os særligt ved, at det ser ud til at lysne i Europa og USA, og at fremgangen i øvrigt er bredt funderet på tværs af forretningsområder og markeder. Det giver os grund til at være lidt mere optimistiske i forhold til den resterende del af året, men vi agerer fortsat på et globalt marked præget af lav vækst og lav sigtbarhed. Vi har fået en rigtig god start, som vi har grund til at være godt tilfredse med," siger Niels B. Christiansen. 

Danfoss satser på solenergi

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også