Svag dansk udvikling koster Solar-nedjustering

Den danske vækst er utilfredsstillende, men i Holland er man endelig gået i nul, lyder det fra Solars direktør.
AF RITZAU FINANS

El-grossisten Solar har nedjusteret forventningerne til 2013, og årsagen er svage markeder i Danmark og Norge. Til gengæld er det endeligt lykkedes at få den hollandske afdeling til at løbe rundt, og det glæder Solars administrerende direktør Flemming H. Tomdrup.

Solar har nedjusteret forventningerne til 2013 til et EBITA-overskud på 18 mio. euro mod tidligere 25-33 mio. euro og en omsætning på 1530 mio. euro mod tidligere ventet mellem 1570 og 1620 mio. euro.

Solar i skuffende udvikling

"Det grundlæggende er, at udviklingen i tredje kvartal og forventningerne til fjerde kvartal, især hvad angår vækst, har været svagere end vi havde ventet, især i Danmark og Norge, og det er årsagen til nedjusteringen. På den anden side har vi haft en stærk pengestrøm i tredje kvartal, siger administrerende direktør Flemming H. Tomdrup til Ritzau Finans.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Holland i nul

Omsætningen for fortsættende aktiviteter faldt 4,9 pct. til 368 mio. euro, og især Danmark var hårdt ramt med en negativ vækst på 10,9 pct. renset for forskellen i antallet af arbejdsdage.

Direktøren glæder sig dog især over udviklingen på det hollandske marked, hvor det er lykkedes at gå i nul efter en lang periode med betydelige tab, og desuden over, at det er lykkedes at nedbringe den rentebærende gæld på grund af den stærke pengestrøm.

Stort solselskab dropper fire topchefer

Derudover er det også lykkedes at udvikle IT-platformen på Solars fire hovedmarkeder til den nye Solar 8000 SAP-platform, og det betegner direktøren som en meget vigtig milepæl for selskabet.

Tid til noget nyt

I 2014 venter direktøren et driftsresultat i omegnen af et rundt nul, og det peger udviklingen fra september og frem da også i retning af, siger han. Flemming Tomdrup vil dog ikke selv være med til at præsentere årsregnskabet for 2014, da han fratræder fra slutningen af april og overlader direktørstolen til Anders Wilhjelm.

"Tiden er inde til at gøre noget andet. Det overlader jeg trygt til den afløser, der kommer til maj næste år, siger han til Ritzau Finans.

Ny topchef i Solar

"Tiden skal i stedet bruges på familien, og så skal jeg finde en balance mellem fritidsinteresser og bestyrelsesarbejde - hvis der altså er nogen, der mener, jeg kan bidrage med noget, siger en smågrinende direktør.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter