EnergiWatch

Amerikansk ethanoludbytte falder

Ethanolproduktionen faldt en smule i sidste uge i USA.

De amerikanske ethanolproducenter skruede i sidste uge en smule ned for produktionen. De viser de seneste data fra Energy Information Administration, EIA.

Organisationen melder om en gennemsnitlig daglig ethanolproduktion på 832.000 tønder mod 838.000 tønder om dagen ugen forinden. Ser man på udviklingen siden årsskiftet, er der i gennemsnit produceret 836.000 tønder bioethanol dagligt - et fald på 4,6 pct. i forhold til sidste år.

Novozymes-konkurrent presser på for amerikanske ethanol-mål

De seneste forudsigelser fra EIA lød på en gennemsnitlig daglig ethanolproduktion på 860.000 tønder i 2013, svarende til en årlig produktion på 13,2 mia. gallons for 2013, men så skal ethanolproduktionen også skrues gevaldigt op i den resterende del af året. Baseret på EIA's data kræver det en gennemsnitlig daglig produktion på 923.500 tønder om dagen resten af året, viser beregninger foretaget af Ritzau Finans. Holdes produktionen af ethanol derimod på det nuværende niveau, lander produktionen omkring 12,8 mia. gallons.

Rekordstor majshøst

Holder det amerikanske landbrugsministeriums forudsigelser om en rekordstor majshøst stik, hvilket det tyder på, har mange en forventning om, at ethanolproduktionen vil stige. Spørgsmålet er hvor meget.

Godt nyt for Novozymes - USA opjusterer majsforventninger

Novozymes har baseret sine forventninger til salget af enzymer til den amerikanske ethanolindustri på en ethanolproduktion på niveau med sidste år, da ethanolproduktionen i USA udgjorde 13,3 mia. gallon, men også at Novozymes' salg vil overgå markedsvæksten som følge af de nye enzymer, selskabet har lanceret.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs