EnergiWatch

Siemens vil sælge energi til grønlandske miner

I dag åbner Siemens for første gang kontor på Grønland. Ambitionen er at blive storleverandør af energi til kommende miner.

Foto: Torben Stroyer

Grønland kan være på vej mod et mineeventyr, og sker det, skal Siemens være med. Sådan lyder det fra den danske del af den verdensomspændende tyske industrigigant, og derfor åbner Siemens i dag kontor i Grønland.

Kontoret får til opgave et udvikle og sælge energiløsninger til de miner, der om få år kan være på vej i Grønland. Grønlands undergrund rummer rige forekomster af blandt andet sjældne jordarter, og en række globale mineselskaber har udtrykt interesse for at åbne miner i landet. På grund af de særlige forhold i Grønland er det dog fortsat usikkert, om og hvor mange miner, der kommer. Men Siemens tror på, at det kan udvikles til en lovende forretning at levere energiinfrastruktur i Grønland.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs