Overskudsvarme luner i virksomhedernes pengekasse

Energiminister Martin Lidegaard (R) opfordrer virksomheder til at ud- nytte spildvarme fira produktionen.
Foto: Jyllands-Posten
Foto: Jyllands-Posten
AF PETER PRAGH-SCHLEGEL

Hos Jensens Køkken i Struer, der producerer og leverer mad til alle restauranterne i Jensens Bøfhus-kæden, er der visse standarder. Kyllingevinger og spareribs opbevares i et køleanlæg, mens køkkenet hver aften rengøres med varmt vand og sæbe. Sådan forholder det sig i de fleste restaurationsvirksomheder. Men til forskel bliver overskudsvarmen fra køleanlægget hos Jensens Køkken brugt til at opvarme rengøringsvandet ved hjælp af en varmepumpe. Det har givet virksomheden store besparelser.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
!
!
Skal indeholde mindst 6 tegn
!
Skal indeholde mindst 2 tegn
!
Skal indeholde mindst 2 tegn

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter