EnergiWatch

Overskudsvarme luner i virksomhedernes pengekasse

Energiminister Martin Lidegaard (R) opfordrer virksomheder til at ud- nytte spildvarme fira produktionen.

Foto: Jyllands-Posten

Hos Jensens Køkken i Struer, der producerer og leverer mad til alle restauranterne i Jensens Bøfhus-kæden, er der visse standarder. Kyllingevinger og spareribs opbevares i et køleanlæg, mens køkkenet hver aften rengøres med varmt vand og sæbe. Sådan forholder det sig i de fleste restaurationsvirksomheder. Men til forskel bliver overskudsvarmen fra køleanlægget hos Jensens Køkken brugt til at opvarme rengøringsvandet ved hjælp af en varmepumpe. Det har givet virksomheden store besparelser.

»Vi er mere end tilfredse med vores genbrug af overskudsvarmen. Vi forventede en besparelse på en halv mio. kr. årligt, men det har vist sig at være væsentligt bedre,« siger Klaus Skouenborg, maskinmester hos Jensens Køkken.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Nordex taber knap en milliard i andet kvartal

Den tyske mølleproducent er den næste i rækken, der kan fremvise et stort tab. Nordex må ligeledes se toplinjen svinde ind. Det er dog præcis som ventet, lyder det fra direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs