Analytiker: Novozymes klar til Brasilien-satsning

Onsdagens aftale mellem Novozymes og Brasiliens største forarbejder af sukkerrør er et vigtigt skridt på vejen for selskabets sydamerikanske væksteventyr, mener analytiker.

Novozymes tør nu godt satse på Brasilien som et stort forretningseventyr.

Sådan lyder meldingen fra Sydbank-analytiker Morten Imsgard, efter firmaet fra Bagsværd onsdag indgik en aftale om levering af enzymer til produktion af cellulosebaseret bioethanol (2G) med Brasiliens største forarbejder af sukkerrør i Brasilien, Raízen Energia.

Novozymes indleder brasiliansk 2G-samarbejde  

Aftalen indebærer bl.a., at selskabet vil anvende Novozymes' enzymer på sin første fabrik til produktion af 2G-ethanol i kommerciel skala i landet.

Til Børsen siger Morten Imsgard, at selv om den kommende fabrik i Italien, som Novozymes laver sammen med Beta Renewables, kommer før den i Brasilien, så er det sydamerikanske marked langt mere interessant:

"Fabrikken i Italien er udstillingsvinduet til resten af verden. Men der er ingen tvivl om, at Brasilien bliver et foregangsland og er allerede på forkant med en brændstofinfrastruktur bygget op om ethanol," siger Morten Imsgard til Børsen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Fabrikken ventes klar til drift i slutningen af 2014, og anlægget får en årlig kapacitet på 40 mio. liter bioethanol.

Samarbejdsaftalen omfatter desuden, at Novozymes vil levere enzymer til Raízen’s anden cellulosebaserede ethanolfabrik, såfremt Raízen måtte opføre denne efterfølgende fabrik.

Splittet EU truer stort dansk bio-anlæg

Godt nyt for Novozymes - USA opjusterer majsforventninger

EU's bio-plan er langt fra mål

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også