EnergiWatch

Novozymes indleder brasiliansk 2G-samarbejde

Den danske enzymproducent skruer op for aktiviteten i Brasilien og indgår aftale med Raízen Energia.

Novozymes har indgået endnu en aftale om enzymer til produktion af cellulosebaseret bioethanol - denne gang med den største forarbejder af sukkerrør i Brasilien, Raízen Energia, som vil anvende Novozymes' enzymer på sin første fabrik til produktion af cellulosebaseret ethanol i kommerciel skala i landet.

Fabrikken ventes klar til drift i slutningen af 2014, meddeler Novozymes, der fortæller, at anlægget får en årlig kapacitet på 40 mio. liter bioethanol produceret af sukkerrørsbagasse og -strå, samt at Novozymes også skal levere enzymer, hvis Raízens efterfølgende opfører endnu en cellulosebaseret ethanolfabrik.

"Denne første fabrik, som vil blive etableret af en af verdens største producenter af sukkerrørsbaseret ethanol, er et væsentligt skridt på vejen til kommercialisering af cellulosebaseret ethanol i Brasilien. Vi ser frem til at arbejde sammen med Raízen og til at muliggøre denne spændende udvikling for Brasilien med vores bidrag af verdensførende enzymteknologi," siger Novozymes' koncerndirektør for forretningsudvikling, Thomas Videbæk, i meddelelsen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Smarte elmålere til alle inden 2020

Novozymes har besluttet at udvikle enzymteknologi, der er specielt optimeret til Raízens proces, og det danske selskab har i øvrigt planer om at opføre en ny enzymfabrik i Brasilien, fremgår det.

"Detaljerne vedrørende størrelse, placering og investeringsbudget for denne enzymfabrik er endnu ikke fastlagt og vil afhænge af niveauet for den estimerede efterspørgsel efter enzymteknologi i Brasilien," skriver Novozymes, der fortæller, at aftalen ikke har nogen effekt på selskabets forventninger til 2013.

Novozymes er slet ikke uvant med at lave aftaler inden for 2G-bioethanol i Brasilien. Selskabet har tidligere indgået en aftale med Graalbio, som arbejder på opførelsen af et biomassebaseret anlæg til produktion af ethanol. Anlægget i Alagoas får efter planen en årlig kapacitet på 82 mio. liter ethanol.

Enzymteknologien leveres af Novozymes, mens det danske selskabs partner Beta Renewables samt Chemtex, der begge er en del af Mossi & Ghisolfi, leverer andenprocesteknologi og ingeniørarbejde.

/ritzau/FINANS

Splittet EU truer stort dansk bio-anlæg 

Godt nyt for Novozymes - USA opjusterer majsforventninger 

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs