EnergiWatch

Vækstlande redder industrigiganter

Øget salg i BRIK-landene kompenserer for tabt omsætning på de traditionelle markeder for Danfoss og Grundfos, som begge producerer energieffektive løsninger.

Foto: Felipe Dana, AP

Massiv vækst i BRIK-landene redder regnskaberne for to af Danmarks store industrikoncerner. Både Danfoss og Grundfos øger omsætningen markant på vækstmarkeder. Salget er i flere af de lande øget med tocifrede vækstrater. Det kompenserer for et vedvarende dyk i efterspørgslen i Europa og og i mindre udstrækning i USA, som fortsat er de vigtigste markeder.

"Vi henter 20 pct. af vores omsætning i BRIK-landene. Det er den største andel nogensinde, og den vil vokse yderligere i de kommende år. Vores langsigtede strategi om at satse på disse vækstmarkeder har båret frugt, og det er tæt på at opveje nedgangen på de traditionelle markeder," siger Niels B. Christiansen, koncernchef i Danfoss.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs