EnergiWatch

Rockwool køber amerikansk loftsproducent

Den danske isoleringsspiller Rockwool lægger knap 800 mio. kr. for Chicago Metallic Corporation.

Foto: Johan Mikkelsen

Rockwool, der gør sig i produktion af isoleringsmateriale, har købt den amerikanske loftsproducent Chicago Metallic Corporation. Det skriver Rockwool i en fondsbørsmeddelelse mandag eftermiddag.

Opkøbet står Rockwool i 780 mio. kr. eller 140 mio. dollar. Det amerikanske selskabet omsatte i 2012 for 139 mio. dollar og havde 600 ansatte. Chicago Metallic Corporation sælger arkitektoniske byggeprodukter som blandt andet metalpaneler og loftssystemer. Opkøbet skal indgå i Rockwools division ROCKFON.

Finanshus løfter Rockwool-kursmål markant 

"Dette opkøb komplementerer fint det eksisterende ROCKFON-forretningskoncept. Det vil give os mulighed for at tilbyde og udvikle mere komplette løsninger til vores kunder ved at tilbyde ikke blot loftspanelerne, men også det metal-skinnesystem, som er et væsentligt element i et nedhængt loftssystem," skriver divisionsdirektør i Rockwool Herman Voortman i meddelelsen

"Derudover vil opkøbet sætte yderligere skub i koncernens loftsstrategi i Nordamerika og Asien og give en væsentlig fremskyndelse af den allerede igangværende ekspansion i disse regioner".

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs