EnergiWatch

Sløj vækst for Novozymes' biofuels-konkurrent

Forretningsområdet i Duponts division for "Industrial Biosciences", der bl.a. udvikler enzymer til biobrændsler, har oplevet begrænset vækst i andet kvartal.

Foto: European Community

Novozymes' store konkurrent på markedet for enzymer, amerikanske Dupont, leverede i andet kvartal behersket vækst i driftsindtjeningen på 2 pct. til 43 mio. dollar i forretningsområdet "Industrial Biosciences", der tæller enzymfremstilling.

Dupont offentliggør kun sparsomme oplysninger om forretningsområdets udvikling. Dog fremgår det, at udviklingen var præget af lavere efterspørgsel efter enzymer til fremstilling af brændstofethanol og foder, områder som Novozymes også satser på.

Omsætningen i Industrial Biosciences steg 1 pct. til 304 mio. dollar.

Dupont købte Danisco i 2011 og integrerede ved den lejlighed Daniscos enzymforretning, Genencor, i Dupont Industrial Biosciences.

Novozymes kommer med regnskab for andet kvartal den 9. august kl. 8.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Mere fra EnergiWatch

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs