EnergiWatch

SEB foretrækker Novozymes

Svensk storbank opfordrer kunder til at købe aktier i enzymproducenten Novozymes frem for ingrediensproducenten Chr. Hansen.

Foto: Novozymes

Den svenske bank SEB opfordrer til at bytte eventuelle Chr. Hansen-aktier i porteføljen ud med Novozymes-aktier.

SEB foretrækker Novozymes, fordi ingrediensproducenten Chr. Hansen netop har mistet en kunde inden for Natural Colors-divisionen, mens væksten inden for kulturer og enzymer blot var på 7 pct. i selskabets tredje kvartal. Samtidig står Chr. Hansen over for et produktionsstop i regnskabsåret 2013/14 på grund af kapacitetsudvidelser på sin danske fabrik i Avedøre.

"Dette kan betyde bløde 2013/14-forventninger, når selskabet aflægger årsregnskab i november. I øjeblikket ser vi en større risiko på nedsiden end potentiale på opsiden i det kommende år. Vi anbefaler investorer at skifte til Novozymes," skriver SEB i en analyse.

Novozymes får tiltrængt europæisk medvind 

SEB har anbefalingen "køb" af Novozymes-aktien og "hold" af Chr. Hansen. Kursmålene for de to selskaber lyder på henholdsvis 250 og 200 kr.

En aktie i Novozymes koster torsdag formiddag 196,9 kr., mens Chr. Hansen-aktien handles i 197,7 kr.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Nordex taber knap en milliard i andet kvartal

Den tyske mølleproducent er den næste i rækken, der kan fremvise et stort tab. Nordex må ligeledes se toplinjen svinde ind. Det er dog præcis som ventet, lyder det fra direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs