EnergiWatch

Endnu en ABB-topchef siger farvel

Udviklingschef Prith Banerjee stopper i ABB efter under et år i virksomheden. Dermed mister det multinationale selskab sin anden chef på mindre end en uge.

Foto: ABB

Fredag sidste uge var det ABB CEO Joe Hogan, der annoncerede, at han “af personlige årsager” forlader selskabet efter fem år på posten.

I dag er det så endnu et medlem af direktionen, der siger farvel.

ABB’s udviklingschef Prith Banerjee startede hos det svensk-schweiziske ingeniør- og kraftværksfirma i sommeren 2012, men meddeler, at han nu stopper i selskabet af “familiære årsager”.

ABB mister topchef

Prith Banerjee har en lang akademisk baggrund og har blandt andet haft professorater hos University of Illinois og Northwesten University, ligesom han har stået i spidsen for flere elektronik- og automationsvirksomheder.

Jeg er ked af Prith’s beslutning om at forlade selskabet

Joe Hogan, CEO ABB

Senior vice president hos HP

Inden han kom til ABB var han senior vice president hos HP og leder af HP labs - virksomhedens udviklingsafdeling.

I sin korte tid hos ABB har han stået i spidsen for flere tusinde ansatte i den globale udviklingsafdeling.

“Prith har bragt momentum ind i ABB’s forsknings- og udviklingsaktiviteter,” siger CEO Joe Hogan, i en pressemeddelelse.

“Jeg er ked af Prith’s beslutning om at forlade selskabet, og jeg ønsker at takke ham for hans bidrag og ønsker ham alt det bedste i fremtiden.”

Prith Banerjee stopper hos ABB "inden for få uger" og vender tilbage til USA, hvor han ifølge selskabet "vil tiltræde en position uden for virksomheden".

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs