EnergiWatch

Novozymes-konkurrent varsler indtjeningsvækst

Hollandske DSM, der bl.a. leverer enzymer til biobrændstof, løftede driftsoverskuddet i første kvartal af 2013.

Foto: DSM

Danske Novozymes' hollandske enzym-konkurrent, DSM, finder selv, at det er kommer godt fra start i 2013 med et nettooverskud af aktiviteterne i årets første kvartal på 119 mio. euro sammenlignet med markedets forventninger om et overskud på 104 mio. euro.

Det rapporterer Bloomberg News.

Omsætningen på 2,38 mia. euro lå lige en kende under estimerede 2,39 mia. euro., men driftsoverskuddet på EBITDA-niveau blev på 311 mio. euro mod forventning om et overskud på 297 mio. euro.

DSM fastholder sine forventninger til 2013 og varsler stærk vækst i EBITDA-overskuddet for hele året. Målet er et EBITDA på 1,4 mia. euro. i et år, hvor koncernen vil have fokus på integration af opkøbte forretningsområder. For de kommende år ventes EBITDA-forbedringer på 150 mio. euro i 2014 og 200-250 mio. euro i 2015.

Novozymes spår stærk vækst i Kina 

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Sverige udsætter elloft til marts

Mens man i Danmark insisterer på, at el-loftet skal gælde fra 1. december trods manglende lovgivning, udskyder svenskerne deres til 1. marts, fordi der heller ikke i Sverige har været tid til at få en national udmøntning på plads.

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs