Rockwool-chef: Nedgangen er stabiliseret men markedet er fortsat trægt

”Afstanden til sidste år bliver langsomt mindre, men vi har ikke set en vending endnu. Det kan meget vel blive værre endnu eller blive på dette niveau. Det er meget svært at spå om,” siger topchefen.
Foto: Stine Bidstrup
Foto: Stine Bidstrup
AF MARKETWIRE

Nedgangen på markedet for byggeri har stabiliseret sig i forhold til nedturen sidste år, men markedet vil fortsat være trægt.

Det vurderer Rockwools administrerende direktør, Jens Birgersson, over for MarketWire efter regnskabet for andet kvartal.

”Afstanden til sidste år bliver langsomt mindre, men vi har ikke set en vending endnu. Det kan meget vel blive værre endnu eller blive på dette niveau. Det er meget svært at spå om,” fortæller topchefen.

Udviklingen vil i høj grad afhænge af, hvad regeringerne vil gøre, vurderer Jens Birgersson.

Han henviser blandt andet til Tyskland, hvor regeringen er kommet med et forslag om at støtte energieffektivtet med 18 mia. euro til næste år sammenlignet med 13 mia. euro året forinden.

”Der er nogle tiltag i gang. Men generelt skal vi forberede os på et fortsat trægt marked,” vurderer isoleringskoncernens øverste chef.

Lige nu er situationen ifølge Jens Birgersson den, at aktiviteten inden for byggeriet aftager kraftigt rundtomkring i verden.

”Der er undtagelser med vækst i dele af Asien og god vækst i Nordamerika og Canada,” fortæller stenuldkoncernens topchef.

Lande såsom Storbritannien, Frankrig og Spanien klarer sig også temmelig godt, udtaler Jens Birgersson, der pointerer, at Tyskland og landene mod øst og nord har vist temmelig store volumenfald.

Han henviser blandt andet til de høje renter og det nedtrykte økonomiske miljø, hvilket også bliver afspejlet i udviklingen i byggetilladelser og påbegyndt boligbyggeri, der er faldet betydeligt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også