Rockwool-chef: Har afdækket sig mod sandsynlige energiprisstigninger

”Hvis vi får en kold vinter, så har vi reduceret påvirkningen fra en stor stigning i prisen. Og hvis prisen falder, så får vi ikke fuldt udbytte af faldet,” lyder det fra koncernchefen. 
Foto: Rockwool/pr
Foto: Rockwool/pr
AF MARKETWIRE

Energipriserne er faldet betydeligt siden toppen sidste år, men i øjeblikket ses sandsynlighed for stigende energipriser.

Det vurderer Rockwools administrerende direktør, Jens Birgersson, efter isoleringskoncernens regnskab for andet kvartal.

Derfor har Rockwool også afdækket omkring halvdelen af de forventede udgifter til elektricitet og naturgas i andet halvår af 2023.

”Hvis vi får en kold vinter, så har vi reduceret påvirkningen fra en stor stigning i prisen. Og hvis prisen falder, så får vi ikke fuldt udbytte af faldet,” udtaler Rockwools koncernchef om afdækningen af energipriserne.

Rockwools topchef ser risko for at energipriserne vil stige, idet han henviser til stigende forward-rater.

”Vi afdækker os løbende lidt længere ud i fremtiden. Men vi gør det i takt med, at mulighederne opstår. Vi er startet med at tage små afdækninger,” udtaler topchefen, der ikke tager afdækningspostioner bare for en sikkerheds skyld.

Rockwool har også lavet et par lange elkøbsaftaler (PPA) på to til tre år.

”Så noget at vores energi behøver ikke at blive afdækket, da vi har købt vedvarende energi på 2-3 årige kontrakter. Det reducerer gradvist den mængde energi, vi har behov for at købe,” siger Jens Birgersson, der pointerer, at det endnu ikke er meget, men at det begynder at have en indvirkning.

Rockwool har gennem sidste år løftet priserne for at modvirke den høje inflation, der fortsat ligger på et højt niveau både målt på kerneinflationen, der er prisudviklingen uden energi og fødevarer, og løninflationen.

Begge ventes ifølge stenuldkoncernens topchef at fortsætte.

”Det vil sige, at priserne er fastholdt på samme niveau i gennemsnit. Der er selvfølgelig markeder, hvor priserne falder. Men der er også markeder, for eksempel i Nordamerika og Asien, hvor priserne er steget,” udtaler Jens Birgersson.

Samlet set holder salgspriserne et relativt stabilt niveau, pointerer han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også