Nyt samarbejde skal sætte strøm til offshore-fartøjer

North Star skal gøre brug af ladeløsninger fra Stillstrom i nyt samarbejde, hvor skibes batterisystemer skal genoplades ved hjælp af vindkraft på havet.
Foto: Pr Stillstrom
Foto: Pr Stillstrom

Stillstroem og North Star har indgået et samarbejde om at sætte skub i udbredelsen af elektrificering af offshore-fartøjer og opladning i vindindustrien.

Gennem en såkaldt Memorandum of Understanding vil Stillstrom udnytte sin erfaring inden for offshore-ladeinfrastruktur til at demonstrere, hvordan Stillstroms ladeløsninger kan gavne driften af North Stars voksende SOV-flåde. 

”Disse løsninger vil gøre det muligt for skibene at genoplade deres batterisystemer ved hjælp af vindenergi, mens de er i felten,” står der i en meddelelse.

”Vi er glade for at samarbejde med North Star om dette vigtige initiativ,” siger Kristian Borum Jørgensen, der er adm. direktør for Stillstrom, i meddelelsen og fortsætter: 

”Ved at arbejde sammen sigter vi mod at demonstrere, at vi ved at kombinere de seneste fremskridt inden for offshore-opladningsløsninger og fartøjselektrificeringsteknologier til SOV’er er i stand til betydeligt at dekarbonisere offshore-vinddrift og samtidig levere en overbevisende business case.”

I meddelelsen fremhæver begge selskaber, oartnerskabet mellem Stillstrom og North Star betyder en fælles forpligtelse til at fremme bæredygtig og miljøvenlig praksis inden for havvindindustrien

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også