EnergiWatch

Maersk Supply Service lancerer selskab med ladestandere til skibe

Til at sætte strøm til planerne og ladestationer har Maersks Supply Service indgået et samarbejde med Ørsted, der vil få til opgave at integrere ladestationerne.

Foto: Maersk Supply Service

Maersk Supply Service, der er en del A.P. Møller-Mærsk-gruppen, har tirsdag lanceret sit nye venture-selskab Stillstrom, der skal levere ladestationer til skibe - de første af slagsen i verden.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Venture-selskabet har til formål at bane vejen for en grønnere og mere klimaneutral fremtid for maritimindustrien, skriver Maersk Supply.

Til at sætte strøm til planerne og ladestationer har Maersks Supply Service indgået et samarbejde med Ørsted, der vil få til opgave at integrere ladestationerne

De flydende ladestationer vil blive drevet af havvindmøller. Det vil fungere på den måde, at skibe der holder stille ved havne, hvor ladestationerne vil placeres, vil kunne oplades, mens de holder stille.

Ladestationerne vil ifølge Maersk Supply Service kunne oplade både fuldt eldrevne- og hybrid-skibe på størrelse med almindelige serviceskibe.

Den første ladestation fra Stillstrom vil blive installeret senere på året.

Maersk Supply Service og Ørsted vil teste ladestation til skibe 

Mærsk-chef om "meget, meget stor" Vestas-aftale: Det er ingen raslen med sablen over for DSV

Maersk vil fortsat gerne sælge Maersk Supply Service

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs