Green Hydrogen Systems-chef: Nedjusteringen af driftsresultat er et aktivt tilvalg

”Det er omkostninger, som vi skal og har en plan for at reducere over de næstkommende år,” understreger direktøren. 
Foto: Joachim Ladefoged
Foto: Joachim Ladefoged
AF MARKETWIRE

Green Hydrogen Systems måtte onsdag nedjustere sin forventning til driftsresultatet for 2023, der er en konsekvens af modificeringer af selskabets A-elektrolyseanlæg.

Denne form for omkostningsjustering af selskabets platforme er et stadie i udviklingsprocessen, som Green Hydrogen Systems meget gerne vil videre fra. Det siger administrerende direktør Sebastian Koks Andreassen til MarketWire.

”Det er klart, at det ikke var en del af planen - og på den måde ikke ønsket. Det er et resultat af aktive valg, som vi har truffet og bidrager til at gøre vores anlæg til en bedre kvalitet og af en bedre forfatning,” siger han fortsætter:

”Vi synes derfor, at det var naturligt at træffe beslutningen og naturligt at tage den ekstra omkostning, som vi selvfølgelig går ind og reducerer så meget, vi kan.”

Det er beslutningen om at modificere selskabets serie A-platforme med et dyrere materiale, der står bag omkostningsstigningen, og dermed en justering af prognosen for driftsunderskuddet til 240-280 mio. kr. fra tidligere 210-240 mio. kr.

Green Hydrogen Systems venter, at halvdelen af omkostningsstigningen på 80 mio. kr. er af engangsnatur, og alene vil påvirke 2023, mens resten kommer til at påvirke omkostningsbasen på anlæggene.

”Det er omkostninger, som vi skal og har en plan for at reducere over de næstkommende år,” understreger Sebastian Koks Andreassen.

Der er tale om 10 anlæg, som allerede er hos kunderne, der skal tilpasses - samt en række anlæg, der skal leveres i de kommende måneder og frem til den endelige komponentløsning er på plads og indgår i produktionen på fabrikken.

”Hvor mange anlæg, det specifikt vil gælde, afhænger af, hvornår den endelige løsning kan blive implementeret,” uddyber Green Hydrogen Systems.

Selskabet fastholder forventningerne til en omsætning på 120-160 mio. kr. og kapitalinvesteringer for 270-300 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også