EnergiWatch

Beregning: Elbil er i perioder dyrere end benzinbilen

Elpriserne er i øjeblikket så høje, at benzinbilen er billige i brændstof end elbilen, hvis der ikke tænkes over opladningstidspunktet.

Foto: PR / Eon

Benzinbilen overhaler på visse tidspunkter elbilen med længder på udgifterne til opladning, hvis man ikke finder de billigste tidspunkter at lade selvsamme op på.

Det skriver Berlingske på baggrund af en beregning fra FDM, der viser, at prisen på at oplade en elbil kan være dobbelt så høj som at fylde benzinbilen.

Det årlige forbrug på el til opladning vil ifølge beregningen ligge på 34.152 kroner ved et kørselsbehov på 20.000 kilometer. Det er 15.000 kroner mere end det årlige forbrug for en almindelig benzinbil med samme kørselsbehov, og det får FDM til at pege på, at de høje udgifter til elbilen risikerer at få interessen for elbiler til at falde.

”Beregningen viser, at en elbil kan være markant dyrere end en gennemsnitlig benzinbil, hvis man bare lader uden at tænke sig om,” siger chefanalytiker hos FDM, Ilyas Dogru

Dansk bilkoncern smider millioner i ladevirksomhed

Elbilproducent nedjusterer forventningerne 

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs