EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Det er blandt andet CO2-udledningerne fra Fortums miiljøbehandlingsanlæg for farligt affald i Nyborg, der skal indfanges | Foto: PER FOLKVER

Jagten på de danske CO2-kilder er for alvor gået ind. Nu melder et nyt samarbejde sig på banen, hvor Fjernvarme Fyn sammen med Fortum med et nyt projekt vil lagre og genanvende 480.000 ton CO2 inden 2030. Et projekt, der vil levere omkring 3. pct. af løsningen på at nå klimamålet, hvis storskalaprojektet bliver en succes.

Planerne præsenteres mandag på havnen i Odense, hvor Fynsværket indtil videre uforstyrret udleder sine drivhusgasser. I første omgang handler det om en forundersøgelse, der skal være klar inden undgangen af 2022 og afgøre, om et projekt i stor skala er realistisk.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

NKT hedger sig ud af problemerne

Krigen i Ukraine har tvunget NKT til at finde andre leverandører af aluminium, mens kabelproducenten kun delvist er ramt af prisstigninger, som straks bliver sendt videre til kunderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs