EnergiWatch

Ørsted og Everfuel sendes mod statsstøtte i stor stil

Det fælleseuropæiske, grønne brintprojekt, som Danmark har afsat 850 millioner til, får danske deltagelse i form af e-metanolprojektet på Avedøre Holme og forgrønnelsen af af raffinaderiet i Fredericia.

Foto: Everfuel

Det er altid rart at få en hjælpende hånd. I forrige uge tog Dan Jørgensen turen til Fredericia for at hjælpe med at tage første spadestik på første fase af Everfuels elektrolyseprojekt Hysynergy. Mens det tirsdag var kollegaerne i Erhvervsministeriets styrelse, der gravede potentielt rigtigt dybt på den jyske brintvirksomheds vegne.

Anden fase af brintprojektet i Fredericia, Hysynergy 2.0, er således det ene af to projekter, Erhvervsstyrelsen har udvalgt til at deltage i EU's såkaldte vigtige projekt af fælleseuropæisk interesse (Ipcei) for brint. Det andet er Ørsteds projekt Green Fuels for Denmark.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs