EnergiWatch

Ørsted og Everfuel sendes mod statsstøtte i stor stil

Det fælleseuropæiske, grønne brintprojekt, som Danmark har afsat 850 millioner til, får danske deltagelse i form af e-metanolprojektet på Avedøre Holme og forgrønnelsen af af raffinaderiet i Fredericia.

Foto: Everfuel

Det er altid rart at få en hjælpende hånd. I forrige uge tog Dan Jørgensen turen til Fredericia for at hjælpe med at tage første spadestik på første fase af Everfuels elektrolyseprojekt Hysynergy. Mens det tirsdag var kollegaerne i Erhvervsministeriets styrelse, der gravede potentielt rigtigt dybt på den jyske brintvirksomheds vegne.

Anden fase af brintprojektet i Fredericia, Hysynergy 2.0, er således det ene af to projekter, Erhvervsstyrelsen har udvalgt til at deltage i EU's såkaldte vigtige projekt af fælleseuropæisk interesse (Ipcei) for brint. Det andet er Ørsteds projekt Green Fuels for Denmark.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs