EnergiWatch

Yderligere 750 millioner er dedikeret til PTX

Energiforligkredsens IPCEI-aftale rører ikke ved de "hollænderpenge", regeringen tidligere har afsat til Power-to-X, fastslår Dan Jørgensen. Til gengæld går de afsatte 850 millioner ikke nødvendigvis til det fælleseuropæiske projekt.

Foto: Jens Dresling

Med afsættelsen af 850 mio. kr. satte et bredt politisk flertal økonomisk handling bag de mange ord om Danmarks rolle i udbredelsen af grøn brint. Beløbet er det danske bidrag til det særlige fælleseuropæiske projekt – IPCEI – for brint, som 23 lande har tilsluttet sig, og som giver mulighed for at subsidiere enkeltprojekter langt ud over, hvad statsstøttereglerne normalt giver lov til.

Imidlertid bliver det ikke de eneste penge, politikerne vil hælde i udviklingen af en dansk brintindustri.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs