EnergiWatch

Japanske virksomheder tester første anlæg til opfangning af CO2 på skib

Rederiet K Line vil teste nyt CO2-anlæg for at nedbringe dets skibes forurening af atmosfæren. Anlægget er udviklet i samarbejde med Mitsubishi Shipbuilding og Class NK.

Foto: K Line

Det japanske rederi K Line lægger skib til et forsøg med verdens første skibsanlæg til opfangning af CO2. Det sker i samarbejde med værftet Mitsubishi Shipbuilding samt klassifikationsselskabet Class NK.

CO2-anlægget er installeret på skibet Corona Utility, der sejler med kul, hvor det vil blive testet under sejlads frem til udgangen af året. Mitsubishi Shipbuilding håber derefter, at værftet kan forbedre anlægget, så det bliver mere effektivt til at opfange CO2 og samtidig kan gøres mindre og lettere.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs