EnergiWatch

Topsøe sikrer sig ordre på carbon capture-teknologi fra amerikansk kemiproducent

Air Products, der blandt andet fremstiller gasser og kemikalier til industrielt brug, vil gøre brug af Haldor Topsøes såkaldte CO2-fangstteknologi Syncor på sin kommende hydrogenfabrik i Alberta, Canada.

Foto: PR/Haldor Topsøe

Den canadiske regering har udset brint til at spille en nøglerolle i kampen for at nå målet om klimaneutralitet i 2050, og det kan den danske katalysespecialist Haldor Topsøe nu kapitalisere på.

Topsøe har således afsat sin såkaldte Syncor-teknologi til den amerikanske kemi- og gasvirksomhed Air Products, der vil anvende teknologien til at indfange CO2 på sit kommende brintanlæg ved Edmonton, der ligger i delstaten Alberta i Canada.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs