EnergiWatch

Fynsk tomatkæmpe ser vækstmuligheder i kraftværkers CO2

Drivhusene hos Alfred Pedersen & Søn kan udgøre et nyt redskab i klimakampen og samtidig hjælpe produktionen, lyder vurderingen fra adm. direktør. Virksomheden har allerede blik på hemmeligt CO2-projekt.

Foto: Benjamin Nørskov

Planternes hungren efter CO2 kan give interessante vækstmuligheder hos en af landets største grøntssagsproducenter, Alfred Pedersen & Søn.

Sådan lyder meldingen fra adm. direktør Mads Pedersen til Berlingske, hvor han henviser til at væksthusenes tomater og agurker faktisk får en hurtigere vækst, når de kan optage CO2, hvilket i dag betyder at gartneriets væksthuse i dag tilføres 7.000-8.000 ton CO2 årligt – gartneridirektøren ser dog et større perspektiv i processen, hvor der kan anvendes CO2 i produktionen fra kulkraftværker.

"Vi har unaturligt meget plantemasse pr. kubikmeter luft, så planterne dræner simpelthen luften for CO2," siger Mads Pedersen til avisen og uddyber, at planerne om sommeren arbejder så hurtigt, at selv med de ekstra tilførsler, når CO2-koncentrationen i drivhusenes luftsammensætning aldrig op på samme niveau som udenfor.

Mads Pedersen forklarerr til avisen, at den fynske virksomhed i øjeblikket er i dialog med udenlandske forskere, som mener at have fundet en måde at hive CO2 ud af luften omkring produktionen i Bellinge. Forskerne ønsker imidlertid ikke at udtale sig til avisen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Internt notat: Her er Danmarks største forretningspotentiale for CO2-lagring

Aker-selskab pønser på CCS ved Norges vestkyst 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs