EnergiWatch

Metanol løb i kloakken fra aalborgensisk brændselscellefabrik

Mandag formiddag rykkede Nordjyllands Beredskab ud efter, at der var indløbet en alarm fra brændselscelleproducenten Serenergy.

Foto: PR Serenergy

300 liter metanol slap ud i kloakken på Serenergys fabrik i Aalborg mandag formiddag efter forsøg på et testanlæg. Derfor blev Nordjyllands Beredskab kaldt til stedet, hvor der nu er kontrol over udslippet. Det skriver Nordjyske.

Nordjyllands Beredskab har spulet kloakken med 8000 liter vand og oplyser til mediet, at udslippet er under kontrol uden konsekvenser for mennesker og miljø.

"Metanol i meget høje koncentrationer slår dyr og planteliv ihjel, men hvis man fortynder det, så bliver det til gengæld til et næringsstof. Vi ringede 112, fordi det er det, man skal gøre. Brandvæsnet kunne hurtigt konstatere, at der ikke var fare for mennesker. Det alvorlige bestod i, at det var løbet ned i vores kloaksystem. Beredskabet kom så med en tankvogn, hvorfra de tømte 8000 liter vand ned i kloaksystemet for at fortynde det (metanolen, red.)," fortæller udviklingsdirektør hos Serenergy Morten Hougaard Sørensen, til Nordjyske.

Serenergy har hovedsæde i Aalborg og udvikler og producerer metanol-baserede brændselsceller.

Nordic Green leverer første biometanol til Serenergy

European Energy og Reintegrate vil gøre Aalborg til metanol-metropol

Reintegrate skal levere e-metanol til Serenergy 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs