EnergiWatch

Nyt anlæg skal bane vejen for grøn transport

Et nyt metanol-anlæg står snart klar, og partnere bag projektet, der er støttet af EUDP, forventer, at det vil kunne hjælpe til at få den tunge transport med i den grønne omstilling.

Til sommer står der et metanolanlæg færdigt på Aalborg Universitet. Anlægget skulle være sin første af sin art, og det skulle samtidig danne grundlaget for standardiserede metanolanlæg, der vil kunne placeres der, hvor der udledes CO2. Tanken er, at anlægget vil kunne forsyne den tunge transport med grønt brændstof.

For kort fortalt så indgår der både CO2 og brint i fremstillingen af metanol, og på den måde kan virksomheder eller f.eks. biogasanlæg udnytte den CO2, der bliver produceret, i stedet for at lede den ud i atmosfæren.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs