EnergiWatch

Ursula von der Leyen besøger Ørsteds kommende CCS-lokation

Avedøreværket er valgt som kilden til den CO2, Ørsted skal benytte i sit kommende PtX-anlæg. Nu besøger EU-kommissionens formand værket i selskab med statsminister Mette Frederiksen.

Ursula von der Leyen besøger Danmark som en del af en rundtur blandt EU's medlemslande. | Foto: Francisco Seco/AFP / POOL

Når statsminister Mette Frederiksen i dag tager imod EU-kommissionens formand, Ursula von der Leyen, senere i dag går turen blandt andet til Avedøreværket.

Årsagen er, at Ørsted tidligere på ugen besluttede, at Avedøreværkets halmfyrede enhed skal udgøre CCS-minen, hvor CO2'en til grønne brændstoffer i det storstilede PtX-projekt, Green Fuels for Denmark, skal udvindes.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs