EnergiWatch

Accelereret klimaindsats styrker Verdensbankens advarsel mod LNG i skibe

USA's og andre landes mål om CO2-neutralitet i 2050 svækker business-casen for LNG som skibsbrændsel, siger økonom i Verdensbanken Dominik Englert i et interview med ShippingWatch. Med den accelererede klimaindsats, der sker i øjeblikket, kan tiden rinde ud for LNG i skibsfarten.

Foto: UECC

Med det voksende politiske pres for en hurtig omstilling af den globale økonomi fra fossil til bæredygtig produktion skal rederierne tænke sig om en ekstra gang, før de investerer i LNG som et overgangsbrændstof til skibe, advarede Verdensbanken i en nylig rapport om LNG som skibsbrændsel.

Siden rapporten blev offentliggjort, har politikere i mange lande forstærket indsatsen mod klimaforandringer, og med den udvikling fremstår risikoen for fejlinvesteringer i LNG-skibe nu som endnu større.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs