EnergiWatch

Accelereret klimaindsats styrker Verdensbankens advarsel mod LNG i skibe

USA's og andre landes mål om CO2-neutralitet i 2050 svækker business-casen for LNG som skibsbrændsel, siger økonom i Verdensbanken Dominik Englert i et interview med ShippingWatch. Med den accelererede klimaindsats, der sker i øjeblikket, kan tiden rinde ud for LNG i skibsfarten.

Foto: UECC

Med det voksende politiske pres for en hurtig omstilling af den globale økonomi fra fossil til bæredygtig produktion skal rederierne tænke sig om en ekstra gang, før de investerer i LNG som et overgangsbrændstof til skibe, advarede Verdensbanken i en nylig rapport om LNG som skibsbrændsel.

Siden rapporten blev offentliggjort, har politikere i mange lande forstærket indsatsen mod klimaforandringer, og med den udvikling fremstår risikoen for fejlinvesteringer i LNG-skibe nu som endnu større.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vindstød slår atter rekord

Det danske energiselskab har formået at blive mere effektive, mens der atter strømmer klimabevidste kunder til. Lige nu barsler Vindstød med et nyt produkt med to grønne blade, men direktøren understreger, at selskabet ikke vil forcere noget, da det skal gøres rigtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs