EnergiWatch

Konsortium vil få trecifret millionstøtte fra EU til 100 MW brintanlæg

Når underskriften er sat, vil et konsortium bygge et 100 MW brintanlæg i Skive, som formodes at stå klar i 2024. Anlægget vil blive finansieret af 30 mio. euro fra EU-kommissionen, mens de resterende 23 mio. euro finanseres af partnerne i konsortiet.

Den kommende aftale om EU-støtte til et 100 MW anlæg til produktion af grøn brint betyder, at Greenlab Skive nu er et afgørende skridt nærmere ambitionen om en kapacitet på 300 MW. | Foto: PR / Greenlab Skive

Brinteventyret fortsætter i Skive, hvor et konsortium med bl.a. Greenlab Skive, Green Hydrogen Systems (GHS), Energy Cluster Denmark og franske Lhyfe i spidsen har fået tilkendegivelse om EU-støtte på 30 mio. euro (223 mio. DKK) til et tryksat alkalisk elektrolyseanlæg på 100 MW.

Partnerne i konsortiet spæder selv til med de resterende 23 mio. euro (171 mio. DKK) til projektet, som går i gang til oktober i form af et demonstrationsprojekt på 6 MW. I 2024 er planen så, at det opskaleres til 100 MW.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor ser stadig modning på vedvarende energi

Det norske olieselskab vil ligesom de fleste andre være grønnere. Men modning af VE-porteføljen rammer selskabet i andet kvartal, der kan se et underskud på 195 millioner på vedvarende energi.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs