EnergiWatch

Hydract debuterer på First North med voldsom stigning

Selskabet, der blandt andet producerer ventiler, fik i sidste uge overtegnet sit udbud af nye aktier med 861 pct. i forbindelse med selskabets optagelse til handel på First North-børsen.

Foto: Hydract/PR

Onsdag har industriselskabet Hydract debut på First North-børsen i København, og det er sket med et gevaldigt brag og en stigning på hele 220 pct.

Onsdag morgen handles aktien således i 16 kr. mod noteringskursen på 5 kr. per aktie.

Hydract producerer og sælger ventiler og andre produkter, som skal bidrage til den grønne omstilling i procesindustrier, hvor der stilles krav til hygiejnisk produktion.

En af Hydracts store kunder er eksempelvis bryggeriet Carlsberg, der længe har fulgt med i udviklingen af Hydracts vanddrevne hydrauliske ventiler, som bryggeriet bruger i produktionslinjen i blandt andet Fredericia.

"Med optagelsen af Hydract på Nasdaq First North har vi nået en vigtig milepæl på den rejse, som begyndte i 2008 med udviklingen af vores vandhydraulikteknologi," siger Peter Espersen, der er administrerende direktør hos Hydract, i en pressemeddelelse onsdag.

"Den overvældende modtagelse blandt aktionærerne er lige så vigtig for os som den kapital, vi har rejst. Den bekræfter et samfundsønske om, at industrien skal bidrage til den grønne omstilling, og at bæredygtig industriel produktion og sund forretning ikke er hinandens modsætninger," fortsætter han.

Udbuddet af i alt 7 mio. Hydract-aktier blev overtegnet med godt 850 pct.

Hydract melder aktieudbud for overtegnet med 861 pct. 

Mere fra EnergiWatch

Brancheorganisationer hylder opgøret med hockeystaven

Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme er glade for, at regeringens hockeystav er lagt tilbage på hylden med et ambitiøst delmål på en CO2-reduktion på 50-54 pct. i 2025. Nu skal rammevilkårerne komme på plads, så selskaberne kan trække i arbejdstøjet.

Arla vil vinde tovtrækkeri om andelshavernes biogas

Andelsselskabet Arla sætter jagten ind på at skaffe adgang til landmændenes oprindelsesgarantier fra biogasproduktion. Forsker vurderer, at det kan blive svært for producenterne at få biogasgarantierne på egne hænder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs