EnergiWatch

Kingspan fik salgsvækst på 24 pct. i første kvartal

Kingspan, der i forrige måned købte rørproducenten Logstor, er komemt flyvende ud af første kvartal på ryggen af stærke takter fra Vesteuropæiske markeder.

Foto: Peter Hove Olesen

Den irske isoleringsproducent Kingspan har haft et stærkt første kvartal med en vækst i salget på 24 pct., hvor betydelige råvareprisstigninger er en vigtig funktion i det nuværende handelsmiljø.

Det fremgår af den irske isoleringskoncerns handelsopdatering, der er offentliggjort mandag morgen.

Kingspan fremhæver, at genopretningstiltræbelserne er igangværende og på rette spor, om end det er med forsinkelser.

Salget er i første kvartal steget med 24 pct. til 1,28 mia. euro.

Isoleringskoncernen lægger vægt på, at fastlands-Europa viste stærke takter med Tyskland, Frankrig og Benelux-landene som særligt positive. Storbritannien-forretningen har også været stærk i år med øget salg og ordreindgang.

Det fremhæves også, at amerikanerne har haft en opmuntrende start på året især i Latinamerika og ordreindgangen i Nordamerika har også overgået salget i perioden.

Salget af isolerede paneler steg med 25 pct. i kvartalet, hvor salg og ordreindgang var positiv på tværs af alle større markeder.

Salget af isoleringsplader steg 12 pct. i første kvartal, hvor fastlands-Europa performede godt med betydningsfuld volumenvækst på flere vigtige markeder.

Kingspan har positive forventninger til handelsmiljøet i andet kvartal med forventning om stærk momentum på alle vigtige markeder.

Isoleringskoncernen pointerer dog, at råvareinflation samt tilgængeligheden af de faktiske råvarer er en stigende udfordring samt at selskabet gør hvad det kan for at begrænse indvirkningen på selskabets slutmarkeder.

Logstor klar til vækst under nyt ejerskab

Triton sætter to streger under tumultarisk Logstor-ejerskab: "Det har været en god investering"

Logstor solgt for milliardbeløb

Et stort plus og et stort minus afgør Rockwools 2021

Kingspan på himmelflugt efter opløftende indtjening 

Mere fra EnergiWatch

Brancheorganisationer hylder opgøret med hockeystaven

Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme er glade for, at regeringens hockeystav er lagt tilbage på hylden med et ambitiøst delmål på en CO2-reduktion på 50-54 pct. i 2025. Nu skal rammevilkårerne komme på plads, så selskaberne kan trække i arbejdstøjet.

Arla vil vinde tovtrækkeri om andelshavernes biogas

Andelsselskabet Arla sætter jagten ind på at skaffe adgang til landmændenes oprindelsesgarantier fra biogasproduktion. Forsker vurderer, at det kan blive svært for producenterne at få biogasgarantierne på egne hænder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs