EnergiWatch

Rockwool med kæmpe kurshop efter lækket EU-plan

Den danske isoleringsspecialist brager fortsat derudad og tager teten på C25-indekset mandag.

Foto: PR / Rockwool International A/S

Rockwool fortsætter de seneste dags kursridt og stiger mandag eftermiddag 6,8 pct. til 1813,00 kr., hvilket gør aktien til topscorer i C25-indekset, der stiger 1,3 pct.

Siden mandag i sidste uge er aktien braget opad, hvilket mandag eftermiddag løber op i en samlet stigning på 22,8 pct.

Ifølge Laurits Louis Kjærgaard, aktieanalytiker hos ABG Sundal Collier, skyldes det store kurshop formentlig, at der sidste uge blev lækket detaljer fra EU's store corona-genopretningsplan.

Her lyder det blandt andet, at der kommer til at falde store investeringer til renovering af boliger.

"Det er rimelig velflaget, at EU-Kommissionen er i gang med et nyt initiativ i forbindelse med hjælpepakker til Covid-19 til de fattigere EU-lande. Der kan vi se, at isolering af boliger har været en af de store kæpheste i forhold til at holde gang i den europæiske økonomi. Det var meningen, at det skulle være meldt ud på onsdag, men dokumenterne blev lækket, så jeg tænker, det er det, markedet reagerer på," siger Laurits Louis Kjærgaard.

På niveau med konkurrent

Ifølge Laurits Louis Kjærgaard har Rockwool-aktien været handlet på niveau med resten af den europæiske byggeindustri, mens konkurrenten Kingspan har ligget væsentlig over målt på P/E, der er aktiens kurs divideret med indtjeningen per aktie.

"Du ser allerede et selskab som Kingspan, der ikke handler så meget op, fordi aktien er dyrere, men jeg tror, at markedet mener, at Rockwool kan handle op på det niveau. Det er måske det, vi ser nu," vurderer han.

Den lækkede plan fra Kommissionen giver nemlig sikkerhed hos investorerne om, at der bliver afsat et væsentligt beløb - op mod 50 mia. euro - fra EU's store redningspakke til renovering.

"Jeg tror, det symboliserer, at aktiemarkedet har ment, at det ikke skal handle på niveau med resten af industrien, men godt kan tåle en præmie, når der nu er kommet et større sikkerhedsnet, så det ikke kun er nybyggeri, Rockwool vækster med, men også renovering, som også selskabets ledelse har talt om ved de seneste regnskaber," vurderer Laurits Louis Kjærgaard.

ABG Sundal Collier venter, at Kingspan i 2021 vil ligge med et P/E-tal på 28 - altså en kurs på 28 gange indtjeningen per aktie, mens ABG venter, at Rockwool kommer til at ligge på omkring 27.

Her er konsensus blandt analytikere et P/E-tal på cirka 21. Den europæiske byggebranche ventes samlet at opnå en P/E omkring 12 i 2021.

Først på plads om 2-3 år

Hvorvidt Rockwool-aktien forsætter sit kurshop yderligere, kommer ifølge Laurits Louis Kjærgaard an på, hvad selskabet melder ud. Der kan samtidig også gå flere år, før de fulde effekter af EU-planen bliver realiseret. Selve finansieringen ventes nemlig først på plads i starten af næste år.

"Der går også noget tid med, at de enkelte medlemslande og projekter bliver komfortable med, hvilke subsidier man kan få, og så skal man ansøge om nye projekter. Så før vi får set os om, er der gået 2-3 år, før man begynder at se en effekt af de her initiativer. Rockwool skal nok også øge deres kapacitet for at følge med efterspørgslen," lyder det fra Laurits Louis Kjærgaard.

 

Rockwool fortsætter kursridt og stiger 31 pct. på fem handelsdage 

Regeringens klimaplan scorer bundkarakter hos grøn renoveringsbranche 

Politisk enighed om at hente grønne renoveringsmilliarder fra Landsbyggefonden 

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Tennet udskifter økonomidirektør

På den første dag i 2022 tiltræder Arina Freitag som Tennets nye økonomidirektør som afløser for Otto Jager, der har siddet på posten siden 2013.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs