EnergiWatch

Mercedes løfter sløret for elbil, der skal overhale Tesla

Tesla har på nuværende tidspunkt teten på elbil-markedet, men elbil-annonceringer fra Audi, BMW og nu Mercedes risikerer at markere en ny og stor trussel for Tesla.

Foto: Niels Hougaard

Mercedes-Benz har officielt løftet sløret for selskabets fuldt ud elektroniske udgave af sedan-bilen, der efter sigende har været specielt designet til at være en Tesla-modspiller.

Det skriver The Daily Telegraph.

Tyske Mercedes har været langsommere i optrækket end sine rivaler, når det kommer til elbiler, men ifølge avisen kan selskabets nye elbil potentielt fjerne enhver frygt for, at Mercedes vil halte bagefter på elbil-markedet.

Den nye elektroniske EQS-model ventes nemlig at have en rekordrækkevidde for elbiler på op til 470 miles, svarende til 756 km - kun Tesla-modeller, der endnu ikke har ramt markedet, vil sandsynligvis kunne matche dette, skriver avisen.

"Vi tror, at bilen med høj sandsynlighed vil være med til at sætte nye standarder for tekniske funktioner såvel som design og kvalitet for traditionelle køretøjer, men også for elektriske køretøjer med hensyn til visse funktioner," siger Tim Rokossa, der er analytiker hos Deutsche Bank, til The Daily Telegraph.

Tesla har på nuværende tidspunkt teten på elbil-markedet, men elbil-annonceringer fra Audi, BMW og nu Mercedes risikerer at markere en ny og stor trussel for Tesla, skriver avisen.

Nyheden om Mercedes' elbil kommer samtidig med Ferraris annoncering om at offentliggøre sit første helt elektriske køretøj i 2025.

Den nye elektroniske EQS-model vil være til salg senere denne sommer, skriver The Daily Telegraph.

Tyske bilproducenter overhaler Teslas elbilsalg i Europa

Elbiler vinder frem og Tesla taber markedsandele

Mere fra EnergiWatch

Brancheorganisationer hylder opgøret med hockeystaven

Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme er glade for, at regeringens hockeystav er lagt tilbage på hylden med et ambitiøst delmål på en CO2-reduktion på 50-54 pct. i 2025. Nu skal rammevilkårerne komme på plads, så selskaberne kan trække i arbejdstøjet.

Arla vil vinde tovtrækkeri om andelshavernes biogas

Andelsselskabet Arla sætter jagten ind på at skaffe adgang til landmændenes oprindelsesgarantier fra biogasproduktion. Forsker vurderer, at det kan blive svært for producenterne at få biogasgarantierne på egne hænder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs