EnergiWatch

Eftertragtet batterifabrik klar til finalerunde

Kampen om at huse den enorme batterifabrik, som Hydro, Equinor og Panasonic agter at bygge i Norge, intensiveres. Kun 20 af godt 100 forslag er gået videre til de sidste runder.

Foto: PANASONIC

Partnerne Equinor, Hydro og Panasonic inviterede i december 2020 norske kommuner og regioner til at meddele deres interesse i at være vært for et eventuelt batterianlæg og potentielt 2.000 nye arbejdspladser, der følger med.

Derefter meldte 82 forskellige aktører sig på banen med i alt over 100 forslag.

Efter gennemgang af alle indsendte forslag er den indledende vurdering afsluttet, og de tre har nu en liste over omkring 20 foreslåede lokaliteter, som vil blive evalueret yderligere. Det oplyser Hydro i en meddelelse.

Partnerskabet er sideløbende ved at kigge på andre aspekter, herunder en vurdering af markedet for lithium-ion-batterier i Europa, markedsdynamik og konkurrencedygtige rammebetingelser.

Der forventes foreløbige konklusioner herfra til sommer ​​2021.

Det er planen, at den grønne batterivirksomhed skal ligge i Norge, og at man bl.a. vil satse på det europæiske marked for eldrevne køretøjer.

82 aktører kæmper om batterifabrik og 2.000 arbejdspladser 

Equinor, Panasonic og Hydro vil danne batterivirksomhed

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs