EnergiWatch

Kilde: Tesla indgår aftale med nikkelmine og bliver rådgiver

Elbilproducenten Tesla har indgået en aftale med en nikkelmine i Ny Kaledonien for at sikre tilstrækkelige mængder nikkel til produktionen af batterier.

Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS / X90184

Tesla er blevet teknisk rådgiver for en nikkelmine i Ny Kaledonien, hvor elbilproducenten også har aftalt at købe nikkel fra i fremtiden.

Det skriver Financial Times.

Elbilproducenten Tesla har indgået en aftale med en nikkelmine i Ny Kaledonien for at sikre tilstrækkelige mængder nikkel til produktionen af batterier.

Samtidig vil Tesla mod en langsigtet forsyning af nikkel blive teknisk rådgiver for Goro-minen på Stillehavsøen som led i en aftale med Ny Kaledoniens regering, fortæller en kilde til Financial Times.

Aftalen kommer efter bekymring over udbuddet af nikkel i fremtiden, da at prisen på metallet er steget 26 pct. over det seneste år samt øgede investeringer i Indonesien fra kinesiske selskaber.

"Nikkel er vores største bekymringer for at skalere produktionen af litium-ionbattericeller," skrev Elon Musk på Twitter i marts ifølge Financial Times.

Selv om Tesla ikke får en andel i minen, vil det tætte samarbejde øge elbilproducentens kontrol over forsyningskæden fra mine til et endeligt batteri.

En talsperson fra Tesla afviser at kommentere rygtet over for Financial Times.

Tesla sætter produktionen af Model 3 på pause i Californien

Volvo Cars vil fra 2030 kun producere elbiler 

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs