EnergiWatch

Kilde: Tesla indgår aftale med nikkelmine og bliver rådgiver

Elbilproducenten Tesla har indgået en aftale med en nikkelmine i Ny Kaledonien for at sikre tilstrækkelige mængder nikkel til produktionen af batterier.

Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS / X90184

Tesla er blevet teknisk rådgiver for en nikkelmine i Ny Kaledonien, hvor elbilproducenten også har aftalt at købe nikkel fra i fremtiden.

Det skriver Financial Times.

Elbilproducenten Tesla har indgået en aftale med en nikkelmine i Ny Kaledonien for at sikre tilstrækkelige mængder nikkel til produktionen af batterier.

Samtidig vil Tesla mod en langsigtet forsyning af nikkel blive teknisk rådgiver for Goro-minen på Stillehavsøen som led i en aftale med Ny Kaledoniens regering, fortæller en kilde til Financial Times.

Aftalen kommer efter bekymring over udbuddet af nikkel i fremtiden, da at prisen på metallet er steget 26 pct. over det seneste år samt øgede investeringer i Indonesien fra kinesiske selskaber.

"Nikkel er vores største bekymringer for at skalere produktionen af litium-ionbattericeller," skrev Elon Musk på Twitter i marts ifølge Financial Times.

Selv om Tesla ikke får en andel i minen, vil det tætte samarbejde øge elbilproducentens kontrol over forsyningskæden fra mine til et endeligt batteri.

En talsperson fra Tesla afviser at kommentere rygtet over for Financial Times.

Tesla sætter produktionen af Model 3 på pause i Californien

Volvo Cars vil fra 2030 kun producere elbiler 

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs