EnergiWatch

Norske selskaber satser på elbilsladere efter lovændring

BKK og Hafslund Eco vil slå deres respektive satsninger inden for lading af elbiler sammen i selskabet Ladeklar.

Foto: Jens Dresling

Hafslund Eco, der er Norges største vandenergiproducent, jager nu en endnu større bid af det norske lademarked for elbiler. Energiproducenten vil i ledtog med BKK, Bergenshalvøens Kommunale Kraftselskap, sigte efter at tage en fjerdedel af markedet inden 2025.

Det fremgår af en meddelelse.

"Ladeklar ser tilbage på en imponerende vækst, og vi har store forventninger til udviklingen fremover. Norge er allerede en ledende elbilsnation. Videre udbygning af ladeinfrastruktur er afgørende for, at flere elbiler skal køre på norske veje. BKK og Hafslund Eco vil gennem en fælles ladesatsnings give sit bidrag til, at Norge fortsat er i front på vejen mod en vedvarende og fuldt elektrisk fremtid," siger adm. direktør Finn Bjørn Ruyter i Hafslund Eco.

Timingen for det nye partnerskab er langt fra tilfældig. Det kommer i kølvandet på en lovændring, der trådte i kraft i år, som skal gøre det lettere for beboere at kræve ladeløsninger i deres boligselskab.

Mere end 3.000 boligselskaber med 250.000 parkeringspladser skal derfor opføre ladestationer til elbiler. Noget, der har intensiveret konkurrencen på det norske lademarked.

"Fusionstidspunktet er ikke utilsigtet. Vi mener, at boligselskaberne er på udkig efter en solid og sikker partner, der gør bilopladning let for beboerne og nem at administrere for boligforeningen," siger siger Stian Bjørhei, der skal være direktør for det nye selskab.

"Vi har gode løsninger på plads og har nu endnu stærkere udviklingskraft. Ladeklar er en af ​​de få aktører på markedet, der tilbyder lejeløsninger til boligforeninger, som vi tror vil være lige så almindelige som at eje ladesystemer."

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs