EnergiWatch

Nye afgifter giver elbilsalg drøj start på 2021

Danske bilforhandlere solgte færre elbiler end forventet i årets første uger, viser ny undersøgelse fra brancheorganisationen Autobranchen.

Foto: David Zalubowski/AP/Ritzau Scanpix

Et nedlukket samfund og indpasningen af nye bilafgifter satte i årets første uger en bremseklods for salget af elbiler, der endte to tredjedele lavere end forventet i perioden 1. januar til 19. februar. 

Det skriver Børsen på baggrund af en ny undersøgelse, som brancheorgansiationen Autobranchen har foretaget blandt 140 virksomheder. Heraf angiver 78 pct., at de har skrevet færre slutsedler på elbiler i perioden.

Autobranchen udpeger indfasningen af nye bilafgifter som primær årsag. I december blev et politisk flertal enige om at lempe afgifterne på elbiler, og selvom interessen for grønne biler ifølge forhandlerne er stor, bliver Skats it-systemer forventligt først klar til at håndtere de nye afgifter til sommer. Indtil da skal forhandlerne lægge ud.

"Der er ikke nogen tvivl om, at hvis man skal vælge som forhandler, så er det rarest at sælge en benzinbil, så er der ikke det store udlæg til skat," siger Gitte Seeberg, adm. direktør i Autobranchen, til Børsen.

Lavere afgift på elbiler rammer først til sommer 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs