EnergiWatch

Norsk selskab vil sætte skub på kommercialisering af ny batteriteknologi

Morrow Batteries vil øge tempoet i kommercialisering af ny batteriteknologi og celleproduktion. Derfor har virksomheden planer om at at starte byggeriet af Morrow Industrialization Center.

Foto: Morrow Batteries

Det norske batteriselskab Morrow Batteries har ambitioner om at være førende på både omkostningseffektivitet og bæredygtighed. Og derfor er der nu kommet endnu en gren på fremtidens planer, der ikke længere blot omhandler en stor batterifabrik, men nu også et inustrialiseringscenter.

Centret skal fokusere på at sætte fart på kommercialiseringen af ny batteriteknologi og celleproduktion, lyder det fra Morrow Batteries i en meddelelse.

"Morrow Industrialization Center er afgørende for at udvikle nye produkter og skalere aktivitetsniveauet op til det, der kræves af den planlagte koncertfabrik. I samarbejde med vores partnere og kunder udvikler vi morgendagens batteriteknologi. Industrialiseringscentret vil være en vigtig milepæl i arbejdet med at blive verdens mest bæredygtige og omkostningseffektive batteriproducent," siger Terje Andersen, administrerende direktør for Morrow Batteries.

Morrow Industrialization Center vil bestå af et pilotanlæg samt flere forskellige industrialiseringscentre, såsom Battery Innovation Center, Material Pilot Center og Recycling Pilot Center, der sammen skal lette en cirkulær værdikæde.

Morrow Batteries bygger en stor batterifabrik i Norge. Fase 1 med et udløb på 80 MW er planlagt til at være i drift omkring 2025, mens hele centret med et samlet udløb på op til 315 MW vil være i drift i 2027.

Det er endnu ikke besluttet, hvor det nye industrialiseringscenter skal placeres, men det er planen, at det skal ligge i nærheden af fabrikken.

Haldor Topsøe og Morrow Batteries vil bygge norsk pilotanlæg 

Mere fra EnergiWatch

Spirii vinder udbud på 300 ladestandere

Ladeopaeratøren har trukket sig sejrrigt ud af Region Hovedstadens udbud på 300 ladestandere, der skal sættes op i de kommende tre år. Spirii forventer at have installeret de første 100 allerede inden årets udgang.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs