EnergiWatch

Grundfos-ansatte får lønhop på trods

Selv om corona har sat pumpekoncernen tilbage, så vækstmålene ikke nås, så bliver der alligevel plads til lønstigninger for medarbejdere – og bestyrelsesformanden.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Normalt er det en kilde til utilfredshed i en virksomhed, hvis ledelsen siger ét og gør noget andet. Men de omkring 19.000 ansatte i Grundfos vil muligvis gøre en undtagelse og forbarme sig over de øverstkommanderende denne ene gang. Pumpekoncernen har således besluttet alligevel at give lønforhøjelser, selv om sådanne blev udskudt sidste april.

Det skriver Børsen.

"Udviklingen i efteråret 2020 har fået os til at tage en beslutning om, at de lønstigninger, der var sat på pause, dem satte vi i gang fra den dag, de skulle være givet oprindeligt. Da vi tog beslutningen om at udsætte lønstigningerne, så det meget værre ud, og vi vidste ikke, hvordan det ville komme til at ende," siger bestyrelsesformand Jens Moberg til avisen.

Det kommer formentlig også til at gælde for formanden selv. Når Grundfos torsdag afholder ekstraordinær generalforsamling er det ene af de to substantielle punkter på programmet således et forslag om, at Jens Moberg "vederlægges med et ekstraordinært bestyrelseshonorar i 2020" samt at hans vederlag forhøjes for perioden januar-april 2021.

Dette hænger en smule sammen med generalforsamlingens andet punkt, der omhandler at Arla Knight stopper i bestyrelsen, hvilket efterlader en plads, som Henrik Wulff er udset til at overtage. Dels at der også er sket et andet skifte hos Grundfos, der har lagt og altså fortsat lægger timer til formandens normale arbejde.

Eller som Grundfos nævner det i indkaldelsen, at der foreslås en økonomisk anerkendelse for "særlige omstændigheder relateret til midlertidig supplerende bistand til konkrete strategiske og organisatoriske tiltag i 2020 og 2021". Ved årsskiftet afløste Poul Due Jensen som bekendt posten som topchef fra Mads Nipper, der skiftede til samme stilling hos Ørsted.

Det fremgår ikke af indkaldelsen eller Børsens artikel, hvad størrelsen er på såvel lønstigningen til de ansatte som vederlagshoppet til formanden.

Mads Nipper udnævnt som ny topchef i Ørsted

Mads Nipper har travlt med at fylde krigskassen: "Vi kigger ind i en nedgang"

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs