EnergiWatch

2021 kan byde på uforudsigeligt elbilssalg

Salget af elbiler og plug-in hybridbiler satte rekord i 2020. Flere forhandlere frygter at salget har ramt muren, mens andre aktører vurderer, at næsten hver tredje nye bil, der ruller ud fra bilforhandlerne i 2021, vil være en el- eller hybridbil.

Foto: Valdemar Ren

Nogle af bilbranchen aktører forventer, at næsten hver tredje nye bil, der ruller ud fra bilforhandlerne i 2021, vil være en el- eller hybridbil. Det skriver Børsen.

Danskerne har i højere grad taget el- og hybridbilerne til sig, og det kan føre til et boom i salget i 2021.

"Jeg tror, at 30 pct. af de biler, som vi sælger i 2021, kommer til at være el- eller hybridbiler. Vi oplever, at teknologiskiftet slår igennem lige nu," siger Ulrik Drejsig, adm. direktør for Skandinavisk Motor Co., datterselskab til Semler Gruppen, til Børsen.

Alligevel er der flere, der alligevel er skeptiske om, hvorvidt de politiske ambitioner for el. og hybridbilsalget bliver mødt. For salget af elbiler og plug-in hybridbiler er sendt til tælling af en blanding af coronarestriktioner og nye bilafgifter, der har skabt uro blandt både bilkøbere og bilforhandlere i hele landet. Det skriver Finans.

"Vi kan se, at antallet af opladelige biler, der indregistreres her i januar, er forsvindende beskedent, i forhold til den tendens der tegnede sig i slutningen af 2020," siger Jørgen Bomberg, direktør i Dansk Bilforhandler Union.

De politiske ambitioner for at få en større del af bilflåden til at være elektrisk fik ellers et nøk opad tilbage i december måned.

Her besluttede et folketingsflertal sig nye bilafgifter, der skal bane vejen for en grønnere bilpark og mindst 775.000 eldrevne biler på vejene i 2030. Af den grund gik bilbranchen ind i det nye år med høje forventninger til det grønne bilsalg. Nu tyder det dog på, at der er en hvis uenighed om, hvad de kommende 11 måneder byder på.

Bilforhandlere raser over politisk hastværk med nye bilafgifter: Slut med at sælge opladelige biler

Lavere afgift på elbiler rammer først til sommer

Regeringen vil have 775.000 grønne biler på de danske veje i 2030

Branche tilfreds med grøn bilaftale

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs