EnergiWatch

Viggo stiller lynladere op i Aarhus og København

Taxaselskabet Viggo vil opsætte lynladere på tre lokationer i København og Aarhus for at imødekomme stigende antal elbiler.

Foto: Viggo

Viggo vil gøre det nemmere for elbilsejere at finde et sted at lade deres biler op i både Aarhus og København, hvor taxaselskabet vil sætte lynladere op på tre lokationer.

Vejdirektoratet har støttet op om projektet og tildelt op mod 3,19 millioner kr. i løbet af 2021. Merkur Andelskasse står for finansieringen og derudover har energiselskabet AURA Energi og ladeoperatøren Spirii valgt at indgå.

"Vi ser helt klart behovet for flere lynladere - og har med de rette partnere fundet den bedste løsning, både ift. logistik og klima. Det er win-win for vores chauffører, private elbilister og da også for Viggo som virksomhed" udtaler Kenneth Herschel, administrerende direktør og medstifter i Viggo.

Ifølge Viggo vil en Tesla Model 3 typisk lade op til 80 pct. på mellem 20-30 min. med de nye lynladere til stor forskel fra de eksisterende ladere i og omkring København, som typisk tager over halvanden time om at oplade til 80 pct.

Gennem salget af strøm forventer Viggo at bidrage til en CO2-besparelse på over 1.000 ton i løbet af 2021 - sammenlignet med kørsel, der ellers ville have været i fossildrevne biler.

Nyt taxa-selskab køber stort ind hos Tesla

Dansk startup bestiller 300 elbiler fra Fisker

Nyt taxa-selskab vil kun bruge elbiler

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs