EnergiWatch

Viggo stiller lynladere op i Aarhus og København

Taxaselskabet Viggo vil opsætte lynladere på tre lokationer i København og Aarhus for at imødekomme stigende antal elbiler.

Foto: Viggo

Viggo vil gøre det nemmere for elbilsejere at finde et sted at lade deres biler op i både Aarhus og København, hvor taxaselskabet vil sætte lynladere op på tre lokationer.

Vejdirektoratet har støttet op om projektet og tildelt op mod 3,19 millioner kr. i løbet af 2021. Merkur Andelskasse står for finansieringen og derudover har energiselskabet AURA Energi og ladeoperatøren Spirii valgt at indgå.

"Vi ser helt klart behovet for flere lynladere - og har med de rette partnere fundet den bedste løsning, både ift. logistik og klima. Det er win-win for vores chauffører, private elbilister og da også for Viggo som virksomhed" udtaler Kenneth Herschel, administrerende direktør og medstifter i Viggo.

Ifølge Viggo vil en Tesla Model 3 typisk lade op til 80 pct. på mellem 20-30 min. med de nye lynladere til stor forskel fra de eksisterende ladere i og omkring København, som typisk tager over halvanden time om at oplade til 80 pct.

Gennem salget af strøm forventer Viggo at bidrage til en CO2-besparelse på over 1.000 ton i løbet af 2021 - sammenlignet med kørsel, der ellers ville have været i fossildrevne biler.

Nyt taxa-selskab køber stort ind hos Tesla

Dansk startup bestiller 300 elbiler fra Fisker

Nyt taxa-selskab vil kun bruge elbiler

 

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs