EnergiWatch

Clever investerer 250 millioner i ladeinfrastruktur

I efteråret offentliggjorde ladeoperatøren Clever, at selskabet er klar til at investere i 10.000 åbne, offentlige ladepunkter fordelt i hele Danmark inden udgangen af 2025.

Foto: Pr Clever

Der er kommet handling bag ordene i Clevers lovning i efteråret. Selskabet vil nu smide 250 mio. efter en udbygning af den danske ladeinfrastruktur. Det kommer som ejerne bag Clever, andelsselskaberne Andel og NRGi har valgt at tilføre 250 mio. kr. til datterselskabet.

"Politikerne har indgået en klog og langsigtet elbilaftale, der både holder prisen på elbilerne og strømmen til opladning nede. Det er to helt afgørende forudsætninger for, at elbilerne bliver en succes og vi får omstillet den danske bilpark. Men det er også helt afgørende, at infrastrukturen er foran elbilerne," siger Casper Kirketerp-Møller, der er direktør for Clever.

"Clever er klar til at løfte en stor del af opgaven med at etablere den nødvendige ladeinfrastruktur, og med investeringen fra vores ejere styrkes Clevers mulighed for at investere ambitiøst i den åbne danske infrastruktur. Vi handler forud for efterspørgslen, og det er en god nyhed for eksisterende og kommende elbilister."

Ifølge Clever skal en del af investeringen også bruges til at gøre det nemmere for nye elbilister at komme godt i gang, mens der skal udvikles nye funktioner og forbedringer til Clevers app.

Teknologiske optimeringer i ladestanderne og Clevers app skal blandt andet forbedre muligheden for at lade, når strømmen er mest grøn.

Clever vil tidoble antallet af ladestandere i hovedstaden

"Det her er bare Clever, der går ind og tager et stort ansvar"

Clever vil bygge flere end 10.000 ladepunkter på fem år

Regeringen vil have 775.000 grønne biler på de danske veje i 2030 

Mere fra EnergiWatch

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs