EnergiWatch

Verdens første grønne ammoniakfabrik er "stort skridt" i Topsøes sats på PtX

Haldor Topsøes planer om at sætte strøm til verdens første grønne ammoniakfabrik i Jylland allerede om to år er en afgørende milepæl i selskabets sats på Power-to-X, vurderer innovationschef. Elektrolyse-teknologien må dog i første omgang hentes udefra. 

Foto: PR/Haldor Topsøe

Planerne om et elektrolyse-anlæg i Avedøre til at omdanne grøn strøm til brint er blevet kaldt 'den danske månelanding', men nu ser et lignende anlæg ud til at blive en realitet i Jylland flere år inden.

I hvert fald har en trio bestående af Haldor Topsøe, Vestas og Skovgaard Invest tirsdag løftet sløret for deres planer om at opføre et testanlæg i Lemvig Kommune til at gøre vedvarende strøm til ammoniak, som allerede ventes at stå klart i 2022. 

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs