EnergiWatch

Jørgen Skovgaard bygger verdens første grønne ammoniakfabrik

Sammen med Haldor Topsøe og Vestas går Skovgaard Invest sammen om at bygge PTX-anlæg, der skal producere 5.000 ton grøn ammoniak allerede i 2022. Anlægget skal være det første af flere i Vestjylland.

Dette billede er for en god ordens skyld ikke taget i Lemvig Kommune. | Foto: vestas

Rammeaftaler er typisk noget, der har lidt lange udsigter. Det gælder ikke mindst, når der tales om fremtidsteknologier som f.eks. det allestedsnærværende power-to-x.

Men for Skovgaard Invest, Haldor Topsøe og Vestas er aftrækket imidlertid ganske kort i et nyt samarbejde, hvor der skal bygges et grønt ammoniakanlæg nær Ramme i Lemvig Kommune. Det vestjyske anlæg med en forventet produktion på 5.000 ton årligt kan således stå klar allerede i 2022 og dermed blive verdens første af sin slags.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs