EnergiWatch

Tesla vil sælge aktier for op til 5 mia. dollar

Det er tredje gang på ti måneder, at Tesla henter penge på aktiemarkedet.

Foto: HANNIBAL HANSCHKE/REUTERS / X02197

Den amerikanske elbilsproducent Tesla har planer om at sælge aktier for op til 5 mia. dollar og har allieret sig med flere banker. Det vil ske til markedspris også kaldet "at-the-market".

Det skriver Bloomberg.

Det er blandt andet Goldman Sachs, Citigroup, Barclays, BNP Paribas, BofA, Credit Suisse, Deutsche Bank, Morgan Stanley, SG Americas, LLC og Wells Fargo ifølge Bloomberg.

Det er tredje gang på ti måneder, at Tesla henter penge på aktiemarkedet. Selskabet drager dermed fordel af sin stigende aktiekurs, efter at Tesla står til at blive indlemmet i S&P 500-aktieindekset.

I februar hentede Tesla 2 mia. dollar og 5 mia. dollar i september.

Det er ikke fordi elbilsproducenten mangler likviditet. Der var ved udgangen af september 14,5 mia. dollar i likvider.

Tesla er i øjeblikket ved at bygge to fabrikker i Austin, Texas, og en tæt på Berlin i Europa. Samtidig øger selskabet produktionen på sine eksisterende produktionsfaciliteter i Fremont, Californien, og i Shanghai.

Tesla har en markedsværdi på 608 mia. dollar, og er siden nytår steget med knap 670 pct.

Tesla-aktien falder i formarkedet tirsdag 2 pct. til 629 dollar. Aktien satte rekord mandag med en stigning på mere end 7 pct. til 641,76 dollar.

Tesla-rival dykker på børsen – må droppe stor aftale med bilgiganten GM

Tesla-aktien runder afkast på 600 pct. i år 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs