EnergiWatch

Tesla-aktien runder afkast på 600 pct. i år

Tesla nuværende markedsværdi vil gøre elbilfabrikanten til det sjettestørste selskab, når elbilproducenten optages i det toneangivende S&P 500–indeks til december.

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP / AFP

Tesla er nu mere værd end investeringsselskabet og forsikringskoncernen Berkshire Hathaway, der er ejet af den navnkundige milliardær og investeringsguru Warren Buffett.

Det skriver Bloomberg News.

Tesla sluttede fredag 2,1 pct. højere i 585,76 dollar og satte dermed rekord for fjerde børsdag på stribe. Aktien er alene de seneste otte børsdage steget næsten 44 pct., og er nu nået op på et samlet afkast på 600 pct. siden årsskiftet.

Markedsværdien er oppe på 555,2 mia. dollar, hvilket vil gøre Tesla til det sjettestørste selskab målt på markedsværdi, når elbilproducenten optages i det toneangivende S&P 500–indeks den 21. december, skriver Bloomberg.

Berkshire Hathaways markedsværdi er lige under 543 mia. dollar, hvilket rækker til en syvendeplads i S&P 500–regi.

Med den seneste tids vilde kursridt betaler Tesla–investorerne nu 252 dollar per dollar, Tesla får i overskud i år, estimerer analytikere ifølge Bloomberg.

Tesla tilbagekalder 9500 biler

Tesla tæt på markedsværdi på 500 mia. dollar. 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs