EnergiWatch

Tesla tilbagekalder 9500 biler

Der er problemer med både Model X fra 2016 og Model Y fra 2020.

Foto: Tesla PR

Elbilsproducenten Tesla tilbagekalder biler, hvor taget kan rive sig løst på grund af bolte, der ikke er skruet ordentligt fast.

Det skriver Reuters.

Det drejer sig om elbiler af Model X fra 2016, oplyser National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) onsdag.

Ifølge NHTSA drejer det sig om den forreste del og midten af bilernes tagbeklædning, der muligvis er blevet limet på uden først at bruge primer, og det betyder, at en eller begge dele kan rive sig løs under kørsel.

Tesla oplyser, at selskabet i september fik kendskab til et tilfælde med en 2016 Model X, der kunne skabe fare for bilister bag bilen.

Elbilsproducenten vil nu inspicere de tilbagekaldte biler. Og hvis der er problemer, vil de blive udbedret.

Den anden tilbagekaldelse involverer 401 af Teslas Model Y fra 2020, hvor bolte i forbindelse med hjulophænget muligvis ikke er strammet ordentligt.

Tesla oplyser, at selskabet er bekendt med tre tilfælde, hvor boltene ikke har været spændt godt nok. Samtidig oplyser Tesla, at selskabet ikke er bekendt med, at der er sket ulykker eller uheld i forbindelse med manglerne.

Tesla tæt på markedsværdi på 500 mia. dollar.

Mere fra EnergiWatch

Kuldechok medfører Nordens højeste elpris i otte år

Kuldens indtog efter gassens fravær viser sine første alvorlige tegn, hvor Finland har eksorbitant høje elpriser, Sverige starter oliekraftværker for at hjælpe Polen fra nedbrud og dieselkraftværker for at afbøde effekten af norsk straf.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs