NKT er kommet skridt nærmere ordre på kabler til havmøllepark

Kabelspecialisten har mandag landet en ny aftale med en potentiel værdi på cirka 200 mio. euro.
Foto: NKT
Foto: NKT
AF RITZAU FINANS

NKT er blevet valgt som foretrukken hovedleverandør af højspændingskabler til en europæisk havmøllepark.

Der er tale om en aftale, der kan føre til en endelig ordre med en kontraktværdi på over 250 mio. euro, eller 1865 mio. kr. i markedspriser, svarende til cirka 200 mio. euro, eller 1490 mio. kr. i standardmetalpriser.

En endelig ordre er betinget af de afsluttende kontraktforhandlinger, og af at kunden giver NKT endelig godkendelse til at starte projektet.

"Tildelingen af en Preferred Supplier Agreement (PSA) på endnu et turnkey havvindmølleprojekt på jævnstrøm beviser, at det europæiske skifte til vedvarende energi har momentum, og at NKT er en vigtig bidragsyder til den transformation," siger adm. direktør i NKT Alexander Kara ifølge en meddelelse.

"Vi forventer, at segmentet for havvind vokser yderligere i de kommende år, og vi er godt positioneret til aktivt at tage del i det vækstpotentiale med vores anerkendte teknologi, stærke fokus på bæredygtighed i hele værdikæden og tidligere veludførte projekter," lyder det også.

Den potentielle ordre til NKT vil omfatte produktion og levering af 320 kV DC offshore eksportkabler med en samlet produktionslængde på over 500 km. samt tilbehør og installation foretaget af kabeludlægningsskibet NKT Victoria.

 

NKT-investorer kan få marginalt billigere aktie via tegningsretter 

NKT vil hente mere end 1 milliard på nye aktier 

NKT forventer at trodse pandemiens modvind 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også