NKT vil hente mere end 1 milliard på nye aktier

Den danske kabelproducent vil udbyde over nye 10 millioner nye aktier, der skal fylde pengekassen op.
Foto: NKT/BILDBYRÅN
Foto: NKT/BILDBYRÅN
AF RITZAU FINANS

NKT udbyder 10.744.009 nye aktier i en fortegningsemission til en tegningskurs på 122 kr.

Det oplyser selskabet torsdag morgen.

Bliver alle aktier tegnet i udbuddet, vil det give 1311 mio. kr. i kassen.

"En række af selskabets største eksisterende nordiske og internationale aktionærer har udtrykt deres støtte og positive feedback i forhold til deres potentielle deltagelse i udbuddet ved at udnytte tegningsretter. Visse medlemmer af selskabets bestyrelse, direktion og NKT Photonics' CEO, der ejer aktier i selskabet, har endvidere indikeret, at de har til hensigt at udnytte deres tegningsretter," fremgår det af meddelelsen.

Bestyrelsen fik allerede i sommer bemyndigelse til at udbyde aktier. Og det sker med fortegningsret for allerede eksisterende aktionærer, oplyser NKT.

Det er den anden emission, som selskabet laver i år. NKT gennemførte i maj en rettet emission og privatplacering, og meddelte i den forbindelse, at det var hensigten at gennemføre en yderligere kapitalforhøjelse, når bemyndigelsen til en sådan var kommet på plads.

Højspænding kræver kapital

Provenuet fra de nye aktier skal "styrke de finansielle beredskab".

Og der er blandt andet behov for, at det styrker det økonomiske fundament "for at kunne levere på sin rekordhøje ordrebeholdning af højspændingsprodukter og i betragtning af de positive markedsudsigter", oplyser NKT.

Der skal også bruges penge til investere i produktionsfaciliteter netop til produktionen af højspændingskabler - både for at kunne levere nu og her samt i fremtiden.

I tredje kvartal fik Solutions, som omfatter store højspændingskabelløsninger, en omsætning på 165 mio. euro og et operationelt driftsresultat på 12,3 mio. euro. Det var noget over analytikernes forventninger om en omsætning på 142,7 mio. euro og et driftsresultat på 10,0 mio. euro.

"Solutions har gjort det rigtigt godt i kvartalet. Vi har en vækst på 47 pct. og et godt operationelt resultat på 12,3 mio. euro, så vi har eksekveret godt på de projekter, vi har i hånden, hvilket er meget positivt. Samtidig har påvirkningen fra covid-19 været begrænset," sagde administrerende direktør Alexander Kara til Ritzau Finans i den forbindelse.

Ved udgangen af kvartalet havde NKT i sin Solutions-forretning en ordrebog på 3,12 mia. euro i omsætning - eller 2,7 mia. euro opgjort i standardmetalpriser.

Tre-til-en

Hver aktie i NKT giver en tegningsret - og der skal tre tegningsretter til at få lov til at købe en ny aktie. Tegningsretterne kan handles fra den 23. november til den 4. december - og selve tegningsperioden løber frem til den 8. december klokken 17.

Eksisterende aktier, der er handlet efter den 20. november klokken 17, bliver handlet uden retten til at tegne nye aktier.

NKT forventer at trodse pandemiens modvind

NKT flytter produktion af lavspændingskabel til Tjekkiet 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også